XXIV Републичко такмичење ученика средњих школа на подручју рада Хемија, неметали и графичарство (за групу хемија) и XXV Републичко такмичење ученика текстилних и кожарских школа Републике Србије, чији је домаћин и организатор Хемијско-технолошка школа Суботица, званично је отворено у четвртак, 9. маја, у биоскопској сали Отвореног универзитета. Отварању су, између осталих, присуствовали и Наташа Алексић, чланица Градског већа задужена за област образовања, која је госте поздравила у име градоначелника Суботице Богдана Лабана, као и Мирјана Радека и др Милан Бошковић, саветници Завода за унапређивање образовања и васпитања

Након наступа ученика Музичке школе Суботица, присутнима се обратио и госте поздравио директор школе-домаћина Никола Матковић, који је, између осталог, рекао: „Чињеницу да смо организовали чак два републичка такмичења, пратила је жеља да се ученици међусобно друже, упознају, и што угодније бораве у нашој школи“.

Након кратког филма који је Суботицу – град-домаћин презентовао у најбољем светлу, програм отварања обогатило је надахнуто и лепршаво драмско извођење текста Душка Радовића, који су припремили ученици наше школе, под менторством професорке Гордане Јурић Веселиновић и Монике Пољваш. Музиком која мами на игру, добродошлицу гостима пожелео је и Суботички тамбурашки квартет, да би уследила ревија модних креација, коју су припремили гости и ученици Хемијско-технолошке школе. Несвакидашњим модним перформансом завршено је свечано отварање, а већ сат времена касније ученици-такмичари нашли су се у просторијама Хемијско-технолошке школе, и право такмичење је могло да почне. Нека најбољи победи! – порука је свечаног отварања. Учесници, срећно!