На XXV Републичком такмичењу ученика текстилних и кожарских школа Републике Србије ученици – текстилци такмичили су се у неколико области, одмеравали снаге у тесту знања, али и практичном делу – конструкцији и моделовању, изради одевних предмета… Најбоље резултате (прва три места) остварили су следећи ученици:

Прво место у области конструкције и моделовања одеће освојио је Хасан Зековић (Техничка школа, Пријепоље), друго – Кристина Вучићевић (Техничка школа  „Милева Марић Ајнштајн“, Нови Сад), а треће – Магдалена Малић (Текстилно-технолошка и пољопривредна школа „Деспот Ђурађ“, Смедерево).

У области израде одевних предмета, прва је била Јована Шупица (Техничка школа  „Милева Марић Ајнштајн“, Нови Сад), друга – Анђела Станковић (Текстилно-технолошка и пољопривредна школа „Деспот Ђурађ“, Смедерево), а трећа – Анђела Микуљевић (Техничка школа, Младеновац).

Најбољи резултат на тесту знања из текстилних материјала остварила је Рахела Делић (Техничка школа  „Милева Марић Ајнштајн“, Нови Сад), друга је била Дорис Цвик (Хемијско-технолошка школа, Суботица), док је трећи био Сеид Торбић (Школа за дизајн текстила и коже, Нови Пазар).

На тесту знања из кожарских материјала прво место заузела је Алтуна Лукач, а друго Алиса Зекић, обе ученице Школе за дизајн текстила и коже, Нови Пазар, док је треће место припало Јанки Карајанковић (Техничка школа за дизајн  коже, Београд).

У области моделовања и конструкције обуће, највољи резултат постигао је Никола Ковачев (Техничка школа за дизајн  коже, Београд), други је био Стефан Малић (Нови Сад), а трећи Драган Рутић (Техничка школа за дизајн  коже, Београд).

У области конструкције и моделовања галантерије прва два места заузеле су ученице Техничке школе за дизајн  коже, Београд: Уна Рамадановић и Милица Јарановић, док је Адела Бахтијари (Школа за дизајн текстила и коже, Нови Пазар) била трећа.

Проглашење најбољих и додела захвалница уследила је у суботу, 11. маја, у просторијама школске библиотеке, где се присутнима обратио и награде доделио Станко Киш, председник Удружења текстилних и кожарских школа Републике Србије, који је, између осталог, рекао: „Честитам победницима и захваљујем се свима на учешћу! Следеће године домаћин такмичења биће Рума“.